29 September 2020

Arquitectura i residències: Suècia


Nou article de Marc Trepat a dependencia.info sobre una residència per a gent gran a Suècia. SällBo és una nova iniciativa sueca per a la vida intergeneracional de les persones grans.

Podeu llegir l’article complet aquí.


01 September 2020

Arquitectura i residències: Japó


Aquí podeu llegir la nova col·laboració de Marc Trepat amb dependencia.info en la col·lecció d'”Arquitectura i residències” d’arreu del món.

En aquesta ocasió, Marc Trepat, com a arquitecte expert en hàbitats per a les persones grans, analitza una residència per a gent gran al Japó, la qual s’organitza de manera radial.


03 August 2020

“Un refugi a la Costa Brava per envellir junts” a El Periódico


Aquest dilluns 3 d’Agost, el diari El Periódico parla del Walden XXI, un model únic de covivenda sènior ubicat a la Costa Brava que té previst estar llest el 2023.

L’article també parla de com la situació actual obre la porta a què establiments hotelers afectats per la Covid 19 es converteixin en espais d’atenció a la gent gran.

Marc Trepat opina sobre el tema com a arquitecte especialitzat en gent gran i dependència. Poden llegir el text complet aquí.


12 July 2020

Entrevista a Vía Construcción


Entrevista de Marc Trepat a l’exemplar d’aquest mes de Juliol de Via Construcción, revista de referència pels arquitectes i en el món de l’arquitectura en general. En ella, Marc Trepat parla de la filosofia de l’equip i dels projectes en els quals estan treballant.

Podeu consultar la revista completa en el següent enllaç, on l’entrevista es troba a la pàgina 26-27, o directament en aquest link.


22 June 2020

Marc Trepat a Hospitecnia


“Reflexions sobre el model de residències per a gent gran” és el nou article de Marc Trepat a Hospitecnia, el portal d’arquitectura, enginyeria i gestió hospitalària. És un privilegi ser en la que és avui en dia una de les principals plataformes de connexió entre hospitals, professionals del disseny i proveïdors de serveis de l’àmbit sanitari.

En el text, Marc Trepat ens fa reflexionar sobre el model d’atenció a les persones grans durant la crisi de la Covid 19, ja que aquest ha sigut, malauradament, el col·lectiu més afectat.


11 June 2020

Ja està disponible el Webinar a Grupo Via!


Ja podeu veure en diferit el Webinar sobre ‘Arquitectura: el futur de les residències i els centres per a persones grans’ on Marc Trepat, acompanyat d’altres professionals del sector, ha participat avui. El podeu veure a la pàgina web de Grupo Via. Us deixem el link aquí.


07 June 2020

Webinar sobre Arquitectura a Grupo Via


Aquest dijous, 11 de juny, Marc Trepat, arquitecte director de B\TA, participa en el Webinar de Grupo Via sobre el futur de les residències i els centres per a persones grans.

El Webinar també compta amb la participació d’altres arquitectes de referència del sector com Daniel Glez. Tello de TCU Arquitectos, Bernat Gato de Casa Solo Arquitectos i Clara Rius d’Estudi PSP.

Us podeu inscriu-re al webinar aquí.


24 May 2020

Marc Trepat a ‘El Periódico’


Aquesta setmana, Marc Trepat és citat en un article de ‘El Periódico’ sobre gent gran. El text titulat ‘Otra forma de vivir la vejez‘ recull les opinions expertes de diferents àmbits i punts de vista sobre la problemàtica actual, sorgida arrel de la COVID-19, i futura que presenten les residències per a persones grans. Podeu llegir l’article sencer aquí.


20 May 2020

Marc Trepat: ‘Les residències han de ser espais de vida el més semblant a una casa’


Aquí podeu llegir la nova entrevista de Marc Trepat, aquest cop a ‘El Economista’.


17 May 2020

Entrevista a ‘Abitare Sociale’


Francesco Cocco és un arquitecte italià amb qui Marc Trepat va coincidir en unes jornades d’arquitectura per a gent gran. En aquesta ocasió, han col·laborat per traduir l’entrevista de Marc Trepat a ‘La Contra’ de ‘La Vanguardia’ per publicar-la a ‘Abitare Sociale’, pàgina web on Francesco Cocco col·labora des de fa temps. També han aprofitat l’ocasió per il·lustrar allò que Marc Trepat explica amb diferents imatges. La podeu llegir sencera aquí (en italià).


08 May 2020

Marc Trepat a Infolibre


Arran d’una entrevista telefònica, Infolibre cita en el seu últim article sobre residències per a gent gran i coronavirus, a Marc Trepat com a arquitecte especialista en el tema. Podeu llegir tot el que va dir aquí.


05 May 2020

Nou seminari en línia el 22 de maig!


Nou seminari online sobre Arquitectura i ACP (Atenció Centrada en la Persona) on Marc Trepat, arquitecte i soci fundador de B\TA, parlarà de com dissenyar residències més humanes, sostenibles i econòmicament viables.

La sessió serà el 22 de maig i les inscripcions ja estan obertes. Saber més…


05 May 2020

Nou article de Marc Trepat sobre arquitectura per a gent gran


Article de Marc Trepat, aquesta vegada al digital Alimarket, sobre arquitectura per a persones grans i la COVID-19. El podeu llegir sencer aquí.


03 May 2020

Marc Trepat entrevistat a la Cadena SER


Arran de la seva aparició a ‘La Contra’ de ‘La Vanguardia’ del passat dimecres 29 d’abril, aquest diumenge Marc Trepat ha sigut entrevistat al programa ‘Tot és comèdia’ de la cadena de ràdio SER Catalunya.

L’entrevista completa a Marc Trepat parlant sobre arquitectura per a gent gran i el futur de les residències d’avis aquí.


29 April 2020

Marc Trepat a La Contra de La Vanguardia


Avui podeu llegir a La Contra de La Vanguardia una entrevista a Marc Trepat, soci fundador de B\TA, on parla sobre arquitectura per a la gent gran i com la COVID-19 ha afectat la manera d’afrontar els reptes de futur del sector. Podeu veure més aquí.


22 April 2020

Arquitectura i residències: Actualitat


Article de Marc Trepat a dependencia.info on parla sobre com la crisi que estem vivint deguda a la COVID-19 ens ha d’ajudar a millorar el model d’atenció a la gent gran a les residències d’avis.

Aquí el podeu llegir sencer!


02 April 2020

Arquitectura i residències: COVID-19


En aquests temps estranys i incerts que estem vivint, les residències d’avis s’han convertit en un tema d’actualitat, malauradament, pel fort impacte que està tenint la malaltia de la Covid-19 en els avis que hi resideixen i també en el personal que hi treballa. Això ha servit per denunciar moltes mancances dels models de residències actuals i per posar a debat si el model és l’adequat.

Marc Trepat, arquitecte i soci fundador de B\TA, escriu aquesta setmana a dependencia.info un article que tracta precisament sobre això, com el seu equip ja fa anys que proposa un nou model de residència més compartimentat i adaptat a les necessitats de les persones. Per saber més sobre com des de l’arquitectura podem millorar la qualitat de vida de les persones i fer front als reptes globals que tenim davant, llegiu l’article sencer en el següent enllaç.

També podeu llegir més sobre els valors de B\TA i veure models de residències per a gent gran que es regeixen per aquests principis anant a la nostra pàgina principal.


18 March 2020

Arquitectura i residències: Dinamarca


Aquesta setmana a dependencia.info podem llegir un nou article amb l’opinió experta de Marc Trepat. El text parla sobre una residència a Copenhaguen, Dinamarca, per a persones que es troben en fase final de vida, el que en anglès es coneix com a “Hospice” i en el nostre entorn es coneix com a “residència de cuidats pal·liatius” o “de terminals”. El podeu llegir sencer en aquest enllaç.


17 March 2020

Marc Trepat al diari “Nosotros los mayores”


Nou article de Marc Trepat, aquesta vegada al diari especialitzat en persones grans, professionals i empreses del sector, on parla sobre el futur de l’arquitectura per a la gent gran. L’article sencer el podeu consultar al següent link.


11 March 2020

Arquitectura i residències: Àustria


Nova col·laboració de Marc Trepat amb dependencia.info. Aquest cop comentant una residència per a gent gran situada a Graz, Àustria. Podeu llegir l’article sencer aquí.


18 February 2020

Arquitectura i residències: Alemanya


Aquí podeu llegir l’opinió de Marc Trepat sobre una residència per a gent gran a Alemanya, en la seva col·laboració setmanal amb dependencia.info.


12 February 2020

Arquitectura i residències: Alcacer do Sal


Nou article de Marc Trepat per dependencia.info. Aquesta vegada escrit íntegrament per l’arquitecte expert en residències per a gent gran i director de B\TA. El text parla de la famosa residència dels arquitectes Aires Mateus a Portugal, la qual en Marc va tenir l’oportunitat de visitar el passat gener. Aquí podem llegir la seva visió personal i crítica. La podeu llegir sencera aquí.


06 February 2020

Entrevista a Ràdio Badalona


Aquest matí Marc Trepat ha estat convidat a Ràdio Badalona per parlar de la nova residència per a gent gran que B\TA construirà a la ciutat l’any vinent. Serà una residència inspirada en els models nòrdics, pensada per adaptar-se i centrar-se en la gent gran i en les seves necessitats. Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.


30 January 2020

Arquitectura i residències: França


Aquí podeu llegir el nou article de Marc Trepat en col·laboració amb dependencia.info.


22 January 2020

Arquitectura i residències: França


Nova col·laboració de Marc Trepat amb dependencia.info. Aquest cop l’article parla sobre una residència per a una comunitat de 56 residents a França. Podeu llegir el text complet aquí.


07 January 2020

Arquitectura i residències: França


Aquest nou any, Marc Trepat torna a col·laborar en un article amb dependencia.info. Aquest cop tracta sobre una residència a la bretanya francesa. Podeu llegir l’article aquí.


18 December 2019

Arquitectura i residències: Austràlia


Nova col·laboració de Marc Trepat amb dependencia.info. Aquesta setmana l’article tracta sobre una residència per gent gran a Austràlia. El podeu llegir aquí.


11 December 2019

Arquitectura i residències: Canadà


Nou article de Marc Trepat en col·laboració amb dependencia.info. Aquest cop sobre una residència al Quebec, a 40 km de Montreal. L’article sencer aquí.


08 December 2019

B\TA a “L’Econòmic” del Punt Avui


Aquest diumenge, 8 de desembre, B\TA surt en un article a l’especial “L’econòmic” del diari El Punt Avui. Si us heu perdut l’edició en paper, podeu consultar l’article en el següent enllaç o us el podeu descarregar aquí.


06 December 2019

Testimonis per la història


L’any passat Marc Trepat va ser entrevistat per al llibre “Biografies rellevants dels nostres arquitectes”, un recull de les històries de 35 arquitectes referents d’aquests últims anys al nostre país. A part de poder consultar el llibre publicat l’any passat, es pot llegir la biografia completa en el següent enllaç.


02 December 2019

Arquitectura i residències: Atlanta


Aquesta setmana Marc Trepat ha escrit un article sobre el viatge a Atlanta que va fer al setembre on va poder coneixer diferents models de residències basades en l’Atenció Centrada en la Persona. Podeu llegir el text sencer aquí.


30 November 2019

Repercusions a Mèxic


L’entrevista de Marc Trepat publicada fa uns dies a “PlantaDoce” ha estat citada en el digital mexicà “Real State, Market & Lifestyle”. Podeu llegir l’article sencer aquí.


21 November 2019

Entrevista a “PlantaDoce”


Aquesta setmana, en Marc Trepat, soci fundador de B\TA, és entrevistat a “PlantaDoce”, el diari econòmic del negoci de la salud. Podeu llegir l’article sencer aquí.


20 November 2019

Arquitectura i residències: França


Nou article de Marc Trepat en col·laboració amb dependencia.info. Aquest cop tornem a França, en concret, a París. L’article sencer aquí.


06 November 2019

Reflexions a “el Economista”


Marc Trepat, soci director de B\TA, reflexiona sobre el futur de l’arquitectura per a les persones grans en un article aquesta setmana a “el Economista”. Podeu llegir l’escrit sencer aquí.


14 October 2019

Arquitectura i residències: Bèlgica


La nova entrada d’aquesta col·laboració parla sobre una residència a Bèlgica. L’article sencer aquí.


08 October 2019

Arquitectura i residències: França


El nou article de Marc Trepat en col·laboració amb dependencia.info parla sobre una residència a París. El text complet aquí.


02 October 2019

Arquitectura i residències: Xina


Nou article en col·laboració amb dependencia.info. Aquest cop a la Xina. El text sencer aquí.


29 September 2019

B\TA a La Vanguardia


B\TA va sortir aquest diumenge al suplement Diners de La Vanguardia. Podeu llegir l’article en aquest enllaç.


25 September 2019

Arquitectura i residències: Àustria


El quart article de la col·laboració amb dependencia.info parla d’una residència a Àustria. L’escrit sencer aquí.


18 September 2019

Arquitectura i residències: Califòrnia


El nou escrit de la col·lecció en col·laboració amb dependencia.info tracta sobre una residència a San Francisco. Podeu llegir l’escrit sencer aquí.


12 September 2019

Arquitectura i residències: Portugal


El segon article d’aquesta col·laboració tracta d’una residència a Portugal. Podeu llegir l’article senser aquí.


05 September 2019

Arquitectura i residències: Japó


A dependencia.info posen en marxa un nou apartat on aniràn compartint com està avançant el món de l’arquitectura dirigida al món de les persones grans. Marc Trepat, soci fundador de B\TA, hi col·labora com a arquitecte especialitzat en residències.

Podeu llegir el primer article sencer aquí.


10 June 2019

Publicació especial al diari ARA


Aquest diumenge 9 de juny, B\TA va sortir a les pàgines especials del diari ARA dedicades a la gent gran. L’article parla de la preocupació que hi ha avui en dia sobre l’envelliment de la població i del paper de la nostra feina en aquest futur tan incert.

Si us vau perdre l’edició en paper, poder llegir l’article sencer en aquest enllaç o podeu consultar l’edició completa del diari aquí, on ens podreu trobar a la pàgina 62.


27 December 2018

Seminari Arquitectura i ACP


Marc Trepat estarà com a ponent en el pròxim Seminari sobre Arquitectura i ACP que tindrà lloc a Barcelona i Madrid, el 6 i 13 de febrer de 2019, respectivament.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.


10 December 2018

Reflexió sobre els models escandinaus de residències per a gent gran


Nou article de Marc Trepat a dependencia.info com a arquitecte especialitzat en el disseny de noves residencies per a gent gran i en l’adaptació de les actuals utilitzant principis arquitectònics d’Atenció Centrada en la Persona i els models escandinaus. Marc Trepat reflexiona sobre una de les residències visitades en el seu últim viatge a Noruega, la residència per a gent gran Gullhella, a Oslo.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


21 October 2018

Monogràfic “Arquitectura: construcció i disseny”


Aquest cap de setmana, B\TA va sortir al monogràfic especial del diari La Vanguardia sobre Arquitectura: construcció i disseny. A l’entrevista es parla de com des de l’arquitectura, podem millorar la qualitat de vida de les persones.

Podeu trobar l’entrevista sencera en aquest enllaç.


10 September 2018

Arquitectura i Tercera Edat


Durant el viatge geroasistencial organitzat per inforesidencias.com a Noruega el passat juny de 2018, Marc Trepat va ser entrevistat com a arquitecte especialitzat en el disseny d’espais de vida per a persones grans.

Ja podeu veure l’entrevista sencera en aquest enllaç!


21 June 2018

Arquitectura i ACP


Aquí trobareu un nou article de Marc Trepat sobre arquitectura i Atenció Centrada en la Persona a partir d’un viatge a Copenhaguen que va fer la tardor passada.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


10 June 2018

Article a l’especial per a gent gran del diari ARA


Aquest diumenge, 10 de juny, el diari ARA ha publicat un especial monogràfic per a gent gran. A les seves pàgines podem llegir un article sobre B\TA, arquitectura per a les persones i nous models de residències que proposem per a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

Us deixem aquí el link directe a l’article o, si ho preferiu, a l’edició completa del diari, on ens podreu trobar a la pàgina 38.


09 March 2018

Entrevista a La Vanguardia


El passat divendres, 9 de març, B\TA va participar en el monogràfic especial arquitectura que publica el diari La Vanguardia. Marc Trepat fa un repàs de la trajectòria del despatx i recull projectes que han marcat la nostra manera de pensar, de veure i d’entendre l’arquitectura avui en dia.

A més de l’edició en paper, podeu consultar l’article en el següent enllaç.


18 February 2018

Publicació al diari ARA


Aquest diumenge, 18 de febrer, el diari ARA publica a les seves pàgines especials sobre arquitectura, una entrevista a B\TA on podreu llegir sobre els nous models arquitectònics que proposem per tal d’innovar en els models tradicionals de residència i millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Us deixem aquí el link directe a l’entrevista o, si ho preferiu, a l’edició completa del diari, on ens podreu trobar a la pàgina 69.


04 January 2018

Viatge geroassistencial a Copenhaguen


Marc Trepat, soci fundador de B\TA i arquitecte especialitzat en el disseny de residències per a gent gran, ha assistit a l’últim viatge organitzat per ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) i inforesidencias.com, aquesta vegada a Copenhaguen.

Durant el viatge, en Marc va tenir l’oportunitat de reunir-se amb la patronal de les empreses que gestionen les residències per a gent gran i altres serveis socials a Dinamarca.

Podeu llegir l’article sencer amb totes les seves reflexions aquí.


11 May 2017

Jornada sobre el sector geroassistencial català en perspectiva


El dia 1 de juny se celebra la Jornada Firagran sobre la situació del sector d’atenció a les persones grans a Catalunya. Marc Trepat farà una ponència sobre el disseny arquitectònic per afavorir l’atenció centrada en la persona en base a exemples d’altres països que poden servir de referència. Hi esteu convidats!

Podeu llegir més sobre la jornada aquí.


12 December 2016

III Jornada de Bones Pràctiques en l’Atenció Centrada en la Persona


Marc Trepat va assistir a la III Jornada de Bones Pràctiques en l’Atenció en Residències Geriàtriques que es va celebrar el passat 22 de novembre al Residencial Palau de Barcelona.

La trobada, que ha estat valorada molt positivament pels més de 60 assistents, persegueix l’actualització de coneixements per l’avenç tecnològic i d’experiència professional en la cura de les persones, i per proveir serveis d’alta qualitat i sostenibilitat.

Podeu llegir més sobre la jornada aquí.


20 November 2016

El ‘cohousing’ per a gent gran a Estocolm


Aquesta vegada, Marc Trepat ens explica com a Estocolm va tenir l’oportunitat de visitar un edifici dissenyat a partir de la idea de ‘cohousing’ per a gent gran.

En aquest article s’exposen què és el ‘cohousing’, paraula que ve de la contracció de les paraules angleses ‘collaborative housing’; i com l’entenem aquí i les característiques que adquireix en altres països.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


29 October 2016

B\TA al programa ‘Amb Identitat’ de La 2


Demà dia 30 d’Octubre a les 11:15, a La2 de TVE Catalunya, s’emet el programa “Amb Identitat” on Marc Trepat explica com l’arquitectura pot ajudar a millorar la vida de les persones amb demència que viuen a les residències. Esperem que us agradi!


25 July 2016

Què podem aprendre de les residències per a gent gran a Suècia?


En els anteriors articles sobre el seu viatge geroassistencial a Estocolm el juny passat, Marc Trepat ens explica com les residencies sueques responen directament a la seva cultura.

En aquest tercer article, Marc comparteix la seva visió sobre l’arquitectura i ens explica quins aspectes arquitectònics considera directament importables i quins requereixen una interpretació o traducció per poder ser incorporats a les nostres residències per a gent gran.

Podeu trobar l’article complet en aquest enllaç.


09 July 2016

Aspectes arquitectònics en les unitats de convivència


En aquest segon article, Marc Trepat ens fa un resum de les impressions que va percebre durant el seu viatge geroassistencial a Estocolm, sobretot en tot allò relatiu a les unitats de convivència en residencies per a gent gran a Suècia.

L’article ens introdueix en aquestes unitats de convivència, en la seva configuració física i en com s’han anat transformant al llarg del temps. I ens acaba parlant d’edificis multigeneracionals, edificis que combinen diferents usos i afavoreixen la integració.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


27 June 2016

Residències per a gent gran a Suècia


Marc Trepat, soci fundador de B\TA i arquitecte especialitzat en el disseny de residències per a gent gran, va assistir a l’últim viatge organitzat per inforesidencias.com per conèixer com s’atén a la gent gran a Suècia.

Durant el viatge, va poder veure com s’organitzen allà les residències per a gent gran, com s’aplica el sistema d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i com des de l’arquitectura podem ajudar en el benestar de la gent.

Podeu llegir molt més sobre el tema en aquest article.


17 March 2016

El Decret 205/2015 entra en vigor a Catalunya


Article de Marc Trepat en relació amb l’entrada en vigor a Catalunya del Decret 205/2015, que regula a partir d’ara l’autorització de serveis socials, entre ells, les residències de la tercera edat.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


16 April 2015

Timelapse Biblioteca Sant Vicenç de Castellet


El Time Lapse que ha fet l’Àngel Giralt sobre la construcció de la Nova Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet. Projecte dissenyat per B\TA i construït per Arcadi Pla.

A l’hora de proposar la Biblioteca, el primer que es va tenir en compte va ser el seu entorn. Es va tenir present la Plaça Anselm Clavé, més gran que la de l‘Ajuntament, i, per altra banda, també es van tenir presents les fites que l’envolten situades a oest: el Castellet i Montserrat.

La forma del solar en “L” en planta, amb una banda més prima entre la plaça i el carrer Creixell, i un espai més generós entre la plaça, el carrer Sant Joan i General Prim va ser un factor determinant del projecte. S’ha concebut l’edifici en dos volums tallats per l’escala principal situada en un quàdruple espai, veritable eix vertebrador de l’edifici, des del qual es pot gaudir dels diferents espais de la biblioteca degut a la seves transparències.

Les façanes ventilades es construeixen en sec. Aquest factor i la protecció de la gran obertura a oest per lames motoritzades controlades amb sensors que impedeixen l’entrada de sol directe a la biblioteca, ha permès que l’edifici obtingui la classificació energètica B.


30 March 2015

B\TA al programa ‘Èxit’ de 8tv


El passat 30 de març, el programa ‘Èxit’ de 8tv va comptar amb la presencia de B\TA. Aquí vam tenir l’oportunitat de mostrar el nostre espai, la nostra organització com a despatx i, també, la nostra visió sobre l’arquitectura. A més, Marc Trepat també comparteix la seva opinió sobre com, en certa manera, la crisi ens ha ajudat a ser millors arquitectes, de la versatilitat i concepció global que tenim els arquitectes en aquest país, i moltes altres reflexions.