27 December 2018

Seminari Arquitectura i ACP


Marc Trepat estarà com a ponent en el pròxim Seminari sobre Arquitectura i ACP que tindrà lloc a Barcelona i Madrid, el 6 i 13 de febrer de 2019, respectivament.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.


10 December 2018

Reflexió sobre els models escandinaus de residències per a gent gran


Nou article de Marc Trepat a dependencia.info. com a arquitecte especialitzat en el disseny de noves residencies per a gent gran i en l’adaptació de les actuals utilitzant principis arquitectònics d’Atenció Centrada en la Persona i els models escandinaus. Marc Trepat reflexiona sobre una de les residències visitades en el seu últim viatge a Noruega, la residència per a gent gran Gullhella, a Oslo.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


21 October 2018

Monogràfic “Arquitectura: construcció i disseny”


Aquest cap de setmana, B\TA va sortir al monogràfic especial del diari La Vanguardia sobre Arquitectura: construcció i disseny. A l’entrevista es parla de com des de l’arquitectura, podem millorar la qualitat de vida de les persones.

Podeu trobar l’entrevista sencera en aquest enllaç.


10 September 2018

Arquitectura i Tercera Edat


Durant el viatge geroasistencial organitzat per inforesidencias.com a Noruega el passat juny de 2018, Marc Trepat va ser entrevistat com a arquitecte especialitzat en el disseny d’espais de vida per a persones grans.

Ja podeu veure l’entrevista sencera en aquest enllaç!


21 June 2018

Arquitectura i ACP


Aquí trobareu un nou article de Marc Trepat sobre arquitectura i Atenció Centrada en la Persona a partir d’un viatge a Copenhaguen que va fer la tardor passada.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


10 June 2018

Article a l’especial per a gent gran del diari ARA


Aquest diumenge, 10 de juny, el diari ARA ha publicat un especial monogràfic per a gent gran. A les seves pàgines podem llegir un article sobre B\TA, arquitectura per a les persones i nous models de residències que proposem per a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

Us deixem aquí el link directe a l’article o, si ho preferiu, a l’edició completa del diari, on ens podreu trobar a la pàgina 38.


09 March 2018

Entrevista a La Vanguardia


El passat divendres, 9 de març, B\TA va participar en el monogràfic especial arquitectura que publica el diari La Vanguardia. Marc Trepat fa un repàs de la trajectòria del despatx i recull projectes que han marcat la nostra manera de pensar, de veure i d’entendre l’arquitectura avui en dia.

A més de l’edició en paper, podeu consultar l’article en el següent enllaç.


18 February 2018

Publicació al diari ARA


Aquest diumenge, 18 de febrer, el diari ARA publica a les seves pàgines especials sobre arquitectura, una entrevista a B\TA on podreu llegir sobre els nous models arquitectònics que proposem per tal d’innovar en els models tradicionals de residència i millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Us deixem aquí el link directe a l’entrevista o, si ho preferiu, a l’edició completa del diari, on ens podreu trobar a la pàgina 69.


04 January 2018

Viatge geroassistencial a Copenhaguen


Marc Trepat, soci fundador de B\TA i arquitecte especialitzat en el disseny de residències per a gent gran, ha assistit a l’últim viatge organitzat per ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) i inforesidencias.com, aquesta vegada a Copenhaguen.

Durant el viatge, en Marc va tenir l’oportunitat de reunir-se amb la patronal de les empreses que gestionen les residències per a gent gran i altres serveis socials a Dinamarca.

Podeu llegir l’article sencer amb totes les seves reflexions aquí.


11 May 2017

Jornada sobre el sector geroassistencial català en perspectiva


El dia 1 de juny se celebra la Jornada Firagran sobre la situació del sector d’atenció a les persones grans a Catalunya. Marc Trepat farà una ponència sobre el disseny arquitectònic per afavorir l’atenció centrada en la persona en base a exemples d’altres països que poden servir de referència. Hi esteu convidats!

Podeu llegir més sobre la jornada aquí.


12 December 2016

III Jornada de Bones Pràctiques en l’Atenció Centrada en la Persona


Marc Trepat va assistir a la III Jornada de Bones Pràctiques en l’Atenció en Residències Geriàtriques que es va celebrar el passat 22 de novembre al Residencial Palau de Barcelona.

La trobada, que ha estat valorada molt positivament pels més de 60 assistents, persegueix l’actualització de coneixements per l’avenç tecnològic i d’experiència professional en la cura de les persones, i per proveir serveis d’alta qualitat i sostenibilitat.

Podeu llegir més sobre la jornada aquí.


20 November 2016

El ‘cohousing’ per a gent gran a Estocolm


Aquesta vegada, Marc Trepat ens explica com a Estocolm va tenir l’oportunitat de visitar un edifici dissenyat a partir de la idea de ‘cohousing’ per a gent gran.

En aquest article s’exposen què és el ‘cohousing’, paraula que ve de la contracció de les paraules angleses ‘collaborative housing’; i com l’entenem aquí i les característiques que adquireix en altres països.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


29 October 2016

B\TA al programa ‘Amb Identitat’ de La 2


Demà dia 30 d’Octubre a les 11:15, a La2 de TVE Catalunya, s’emet el programa “Amb Identitat” on Marc Trepat explica com l’arquitectura pot ajudar a millorar la vida de les persones amb demència que viuen a les residències. Esperem que us agradi!


25 July 2016

Què podem aprendre de les residències per a gent gran a Suècia?


En els anteriors articles sobre el seu viatge geroassistencial a Estocolm el juny passat, Marc Trepat ens explica com les residencies sueques responen directament a la seva cultura.

En aquest tercer article, Marc comparteix la seva visió sobre l’arquitectura i ens explica quins aspectes arquitectònics considera directament importables i quins requereixen una interpretació o traducció per poder ser incorporats a les nostres residències per a gent gran.

Podeu trobar l’article complet en aquest enllaç.


09 July 2016

Aspectes arquitectònics en les unitats de convivència


En aquest segon article, Marc Trepat ens fa un resum de les impressions que va percebre durant el seu viatge geroassistencial a Estocolm, sobretot en tot allò relatiu a les unitats de convivència en residencies per a gent gran a Suècia.

L’article ens introdueix en aquestes unitats de convivència, en la seva configuració física i en com s’han anat transformant al llarg del temps. I ens acaba parlant d’edificis multigeneracionals, edificis que combinen diferents usos i afavoreixen la integració.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


27 June 2016

Residències per a gent gran a Suècia


Marc Trepat, soci fundador de B\TA i arquitecte especialitzat en el disseny de residències per a gent gran, va assistir a l’últim viatge organitzat per inforesidencias.com per conèixer com s’atén a la gent gran a Suècia.

Durant el viatge, va poder veure com s’organitzen allà les residències per a gent gran, com s’aplica el sistema d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i com des de l’arquitectura podem ajudar en el benestar de la gent.

Podeu llegir molt més sobre el tema en aquest article.


17 March 2016

El Decret 205/2015 entra en vigor a Catalunya


Article de Marc Trepat en relació amb l’entrada en vigor a Catalunya del Decret 205/2015, que regula a partir d’ara l’autorització de serveis socials, entre ells, les residències de la tercera edat.

Podeu llegir l’article sencer aquí.


16 April 2015

Timelapse Biblioteca Sant Vicenç de Castellet


El Time Lapse que ha fet l’Àngel Giralt sobre la construcció de la Nova Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet. Projecte dissenyat per B\TA i construït per Arcadi Pla.

A l’hora de proposar la Biblioteca, el primer que es va tenir en compte va ser el seu entorn. Es va tenir present la Plaça Anselm Clavé, més gran que la de l‘Ajuntament, i, per altra banda, també es van tenir presents les fites que l’envolten situades a oest: el Castellet i Montserrat.

La forma del solar en “L” en planta, amb una banda més prima entre la plaça i el carrer Creixell, i un espai més generós entre la plaça, el carrer Sant Joan i General Prim va ser un factor determinant del projecte. S’ha concebut l’edifici en dos volums tallats per l’escala principal situada en un quàdruple espai, veritable eix vertebrador de l’edifici, des del qual es pot gaudir dels diferents espais de la biblioteca degut a la seves transparències.

Les façanes ventilades es construeixen en sec. Aquest factor i la protecció de la gran obertura a oest per lames motoritzades controlades amb sensors que impedeixen l’entrada de sol directe a la biblioteca, ha permès que l’edifici obtingui la classificació energètica B.


30 March 2015

B\TA al programa ‘Èxit’ de 8tv


El passat 30 de març, el programa ‘Èxit’ de 8tv va comptar amb la presencia de B\TA. Aquí vam tenir l’oportunitat de mostrar el nostre espai, la nostra organització com a despatx i, també, la nostra visió sobre l’arquitectura. A més, Marc Trepat també comparteix la seva opinió sobre com, en certa manera, la crisi ens ha ajudat a ser millors arquitectes, de la versatilitat i concepció global que tenim els arquitectes en aquest país, i moltes altres reflexions.