BLOC

Hello world!

Hi ha moltes definicions d’arquitectura: la que fa l’Enciclopèdia Catalana és  “Concepció d’espais o conjunts d’espais per a l’ús i l’ambientació de l’home”; per a Le Corbusier l’arquitectura es “confort i proporció, raó i estètica, màquina i plàstica, calma i bellesa”; Viollet-le-Duc considerava l’arquitectura “l’art d’edificar, compost de dos elements: la teoria i la pràctica; la teoria comprèn l’art pròpiament dit i la ciència, i la pràctica allò que fa adaptar l’art i la ciència a la natura dels materials, al clima, als costums d’una època, a les necessitats del moment”.

En resum, l’arquitectura es un art que tracta de crear l’entorn de l’activitat de les persones. Qualsevol activitat, qualsevol persona.

I encara més: l’arquitectura, com totes les arts, també es un mitjà de comunicació, quelcom que et permet explicar alguna cosa, expressar contrastos, tensions, sensacions i provoca emocions. Però no us enganyarem, difícilment començarem un projecte només a partir de les sensacions. La gran complexitat que té l’arquitectura actual, fa que haguem de combinar un colla de paràmetres, artístics i tècnics, fins a trobar el resultat final, però el motor intern de tot plegat segueixen essent les sensacions que ens dóna l’obra per obtenir les emocions que volem.

La cosa que fa que l’arquitectura ens apassioni, és aquell fet que es produeix quan aconsegueixes fer realitat allò que t’ha trasbalsat durant el procés de projectar. Que d’un full en blanc apareguin ratlles, que aquestes conformin un dibuix que al final seran uns espais per habitar… és senzillament màgic.

En aquest bloc anirem explicant el dia a dia d’alguna de les nostres obres actuals, les sorpreses que hem tingut en el procés i les descobertes que hem fet… i també hi farem entrades de temes més generalistes relacionats poc o molt amb el món de l’arquitectura.

Benvinguts al nostre bloc!

Marc Trepat
Arquitecte

Imatge: Original punt de llibre, extret del blog: http://www.curbly.com/

Deixa una resposta

Current day month ye@r *