Competition Elderly home in Mahon - Menorca

Competition Elderly home in Mahon - Menorca

Competition 2018

The design of the building is conceived from an axis that opens from east to west and follows the urban traces of the Can Guixó path. The communal living units develop around this main axis that organizes the project and embraces the common areas. The residence solves the three living units in the first and second floors, each one around a patio.

B\TA

1st prize in the Restoration of the Montserrat Pavilion in the Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

1st prize in the Restoration of the Montserrat Pavilion in the Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Competition 2011

The proposal is based on the interior restoration of the building with the aim of recovering the original spaces and finishes, such as the interior glazed ceramics, made by Lluís Domènech I Montaner; and the design of an interior furniture that will allow the maximum flexibility and versatility of the space.

This furniture is conceived as an attic, separated from the façade and completely removable. This way we will be increasing the useful surface without affecting the structure.

B\TA

Winners Restoration of a building in Carrer Sant Ramon in Ciutat Vella

Winners Restoration of a building in Carrer Sant Ramon in Ciutat Vella

Finished 2017

This project that intervenes both in the private and common areas, seeks to enhance the characteristic structural system consisting on wooden joists, ceramic vaults and load-bearing walls; and to consolidate the building, maintaining its same scheme, adopting the same solution for all the floors and minimizing the loads to avoid having to intervene in the foundation.

Two kinds of interventions have been made depending on the conditions of the structure: reinforcement of the floors using laminated wood panels connecting them to the joists and the load-bearing walls and demolition of the floors with severe pathologies and replacement of those with new floors made of laminated wood panels secured to the walls.

Albert Trepat Pérez

Winners Student housing in the Bellvitge Campus

Winners Student housing in the Bellvitge Campus

Concurs 2012 - In collaboration with BCA · Blanch + Conca Arquitectes

The design consists of two blocks, of 6 and 11 floors, located perpendicularly to the street and separated from one another 45 meters. They are connected in their angles, by two bars of lower height that close the square. This generates a patio which will have attached all the circulations and common areas around it and will become an outdoor living space for the residents.

B\TA

Winners Municipal Library in Sant Vicenç de Castellet

Winners Municipal Library in Sant Vicenç de Castellet

Finished 2014

We conceived the building in two separate volumes that converge on the main stairway, true center of the building, from which one can appreciate the different spaces of the library due to its transparency.

The ventilated facade and the motorized shades protection on the west opening prevent direct sunlight from reaching the library; this allowed us to reach B level energetic efficiency.

Lili Bonmatí